Skype!

Feb 06
2010

Igår När jag hämtade på min sons dagis blev jag sååå glad. Det var jag en av fröknarna och en annan förälder som Arbetar som pedagog på en grannförskola om som disskuterade Användning på förskolan av IT. Föräldern frågade om Det fanns internet på den står datan som placerad på förskolan och Fröken svarade Att så var Fallet och Att barnen brukade Vara ute på bollibompa sidan o leka lite ibland. (värmde lite i mig Att se Att mitt barns förskola Visar Intresse för det) Den andre förälderna förklarade Då Att den datan som fanns på Deras förskola Int hade internet utana ”bara” var en Speldator. Helt Plötsligt ser man Hur det glimmar till i ögonen på De båda pedagogerna och dom kommer på den geniala iden Att använda sig av Skype. Tänk vad bra att lata barnen i femårsgrupperna kunna Ha ett Gemensamt tema fort dom Int går På samma förskola. Kanske träffas en gång i veckan över Internet via Skype och Få se Hur varandras förskolor ser ut och Samarbeta Jag Olika uppgifter. Det glimmade bra i ögonen på de Båda När dem pratade om Detta och det var såååå kul som förälder Att se Att dom brann Såå för en förändring och tycker själv Att Det kan vara en toppen ide. Tänk vad Många Fördelar de finns för barnen Att ha den kontakten Med andra barn i kommunen. De får fler vänner Samtidigt som dem har fler kontakter Når det är Dags att börja förskoleklassen da man Redan pratat med varandra innan. Som förälder gick jag därifrån med Ett leende på Läpparna och kande mig stolt över Att ha barn på en förskola Som Inte är rädd för förändring. Men men man ska ju Inte ropa hej Än det är ju Inte spikat An Men jag hoppas. Ha en trevlig lördag så hörs vi snart igen. / / Jenny

3 Responses to “Skype!”

 1. Grupp9 says:

  🙂 Jätteroligt att läsa ditt inlägg…
  Jag håller med om att det värmer när man ser pedagoger i farten för förändring och kanske våga att misslyckas, och, våga igen. Det menar jag är en förutsättning för att man som pedagog utvecklas och inspireras.
  När barn eller elever får den möjligheten att på ett så enkelt sätt ta kontakt med andra barn, för de ju också möjligheten utvecklas genom att ställa sig egen vardag i relation till andras, inte bara i Sverige utan utomlands… Super bra!
  Gruppkompis Malin P 🙂

 2. Hanna says:

  intressant intressant!! tänk om det fanns fler som kunde använda datan på de viset! att ha internet på datorn gör ju att det finns massa möjligeter, och dom har ju kommit på en riktigt bra sak! kankse din son kan lära dig hur du kan skypa 😉

  /Hanna i gruppen =)

 3. Jenny P says:

  Visst vore det bra om dom fick igång detta har inte hört så mycket mer om det dock. Men jag kommer att stå där med en manande blick och ser fram emot att se deras samarbete.
  // Jenny

Leave a Reply

Visit Our Friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...

Pages List

General info about this blog...

Hoppa till verktygsfältet