Istid & Stenålder med IKT

Feb 09
2010

Hej på er!

Har haft en jättebra dag på VFUn! Jag och min handledare  har suttit och planerat för  lektioner om Istiden och stenåldern. Första ska genomföras i morgon. Jag har gjort en jättesnygg PPpresentation som jag ska ha som introduktion och eleverna ska grupparbeta och kommer här få hjälp att söka bilder och information på ”nätet”. Hade tänkt att eleverna måste argumentera för varför de ska skriva ut texter och bilder för att ge dom en chans att tänka till ordentlig vad de jobbar med. De kommer givetvis att ha tillgång till ”oldfashion” böcker och litteratur, klister, sax och lim… :). Jag tänkte att använda mig av digitalkamera för att dokumentera vårt arbete.

Fortsättning följer…

//Malin

2 Responses to “Istid & Stenålder med IKT”

 1. Grupp9 says:

  Det låter jätte spännande! Ser fram emot att höra hur det gick
  //Madelene

 2. grupp9 says:

  Att använda digitalkameran till att dokumentera är ju verkligen ett bra sätt! En bild kan säga så mycket. Att dokumentera ett arbetet med bilder blir roligt och intressant för både pedagogen och eleverna efteråt.
  Att låta eleverna argumentera för sina bilder och texter de skriver ut låter bra! Annars kan de lätt bara skriva ut något bara för att!
  Jag tycker också det är viktigt för genom argumentationen kan de också se om de dom skrvit ut är sant och kommer från en säker källa..

  / Anna

Leave a Reply

Visit Our Friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...

Pages List

General info about this blog...

Hoppa till verktygsfältet