blablablaaa…..

Feb 17
2010

todelooo!!

här om dagen hade jag ett intressant samtal med en tjej i min förra basgrupp.. hon har sin VFU utanför stan som jag, typ landet =) vi båda har innan pratat om hur lite datorer används i våra klassrum. hos mig står det en gammal dator från 100 år tillbaka känns det som. den används aldrig, eller aldrig när jag varit där iaf.. vad kan det bero på då? kankse är den för gammal och inte fungerar eller vet inte lärarna vad man kan använda den till?! humm bra fråga!

Hur som helst så har du min kompis haft ungefär likadan på sin VFU skola tills en dag!!!
Nu har tydligen hennes VFU skola skaffat sig en SMART Board. jag hade inte en aning om vad det var för något tills hon berättade, vet ni?? om inte kan ni läsa om det här: http://www.smartboard.se/skola

jaja, det är väl jätte bra för skolan att fixa en sådan.. men min tanke är varför inte använda det man har. eller jag vet inte, jag är kluven… ska man då fixa i en grej som säkert kostar massa pengar, skicka iväg personal styrkan på kurs när man egentligen faktiskt kan använda sig av det man har… på ett sätt tycker jag att det är jätte bra men samtidigt, hur många har en sådan hemma? är det inte bättre att läraren får lära sig att arbeta med datorer något som eleverna känner till och nästa alla har i dagen samhälle.. borde inte STEG 1 vara att lära sig arbeta med en dator??!!

äääh ja vet inte, nu har jag säkert prata både för och imot mig själv men men =)

//hanna

2 Responses to “blablablaaa…..”

 1. Anna says:

  Hej!
  På min Vfu plats har de också en smart board och det jag har sett av den har varkligen varit hur smart och bra som helst! De kan med den till exempel spara ner de som de har skrivit på den och sen ta fram igen.

  Jag håller med dig om att det är något som kostar mycket pengar, på min vfu har dom tillexempel bara en smart board, Så de känns ju lite konstigt att lägga så mycket epngar på något som bara kan användas för en klass!
  / Anna

 2. Grupp9 says:

  Ja håller absolut med dig! Det verkar jätte knepigt. Visst verkar smart board vara ett jättebra och roligt sätt att lära sig något på men som du säger i inlägget så borde man ju främst satsa på det man redan har, speciellt då det handlar om datorer som är en sådan vardaglig grej i nästan alla hushåll. Tekniken har nått yngre åldrar och idag använder sig 20 % av alla treåringar och 50 % av alla femåringar av Internet. Så frågan är varför skolan gör valet att inte använda sig av datorer lite mer i undervisningen?

  //Madelene i gruppen

Leave a Reply

Visit Our Friends!

A few highly recommended friends...

Archives

All entries, chronologically...

Pages List

General info about this blog...

Hoppa till verktygsfältet